Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Στρατηγός Breedlove προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης: Σώζων εαυτόν σωθήτω!


Βαλεντίνος Βασιλέσκου, στη ρουμανική Φωνή της Ρωσίας (μτφ. Κριστιάν)
Ο Αμερικανός Στρατηγός τεσσάρων αστέρων Philip Breedlove ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για πρώτη φορά από την αρχή της ουκρανικής κρίσης. 
Και εξέπληξε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για όσα είπε.
Ο Breedlove , ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), επιβεβαίωσε την πλήρη αποσύνδεση των ουκρανικών στρατευμάτων από τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου τους, που διεξήγαν με επιτυχία οι Ρώσοι, χάρη στη νέα γενιά συστημάτων παρεμβολής και επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Μια επιχείρηση που εξουδετερώνει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε στρατό, μετατρέποντας τον σε ένα είδος punching-ball, και να τον μαζέψει χωρίς να είναι σε θέση να πολεμήσει. Μέχρι σήμερα, μόνο ο αμερικανικός στρατός είχε αυτή τη δυνατότητα, σε αυτή την κλίμακα. 

Σχετικά με αυτή την πραγματικότητα, που δεν αμφισβητείται πλέον από τις αρχές και τους στρατηγούς των ΗΠΑ , την είχα ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο. Περιέγραφα αναλυτικά τη «μαλακή» προσέγγιση του ρωσικού στρατού, η οποία περιλαμβάνει την ευρεία χρήση των συστημάτων C4I , ιδιαίτερα, τις εγκαταστάσεις μνήμων, μικροεπεξεργαστών και εξοπλισμών δορυφορικής επικοινωνίας. 
Όλα αυτά τα συστήματα C4I συντονίζονται από ειδικούς επεξεργαστές τελευταίας γενιάς, με όλο το σύστημα να προστατεύεται με ψηφιακή κρυπτογράφηση σε όλο το πλάτος του φάσματος συχνοτήτων. 

Το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν ότι όλες οι οθόνες των καναλιών έρευνας-ανίχνευσης όλων των κατηγοριών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων άρχισαν να παίζουν από μόνες τους το «Age of Empire», υποδεικνύοντας μια ανύπαρκτη εισβολή μεγάλης κλίμακας, δημιουργώντας θανατηφόρες ευπάθειες για το ουκρανικό στρατό. 

http://reseauinternational.net/le-bombardement-de-la-yougoslavie-versus-linvasion-russe-en-crimee

Στον απόηχο, η ρωσική επιχείρηση θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε επιχείρηση κατάληψης της Ουκρανίας . Ο Πούτιν επέλεξε να απέχει από την υλοποίηση του πλεονεκτήματος που παρείχε το C4I για την κατάληψη της Ουκρανίας .
Περιορίζοντας την επέμβαση στη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το ΝΑΤΟ. 
Ήτοι ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν σήμερα στην Ευρώπη και στους δυτικούς σύμμαχους τους δεν θα μπορούν ούτε και αυτά να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να λάβουν μια δυσάρεστη απόφαση: 
είτε να μετακινήσουν πολλά πρόσθετα στρατεύματα από το δυτικό μέρος του Ειρηνικού προς την Ευρώπη, αφήνοντας την πρωτοβουλία στην Κίνα στο θέατρο δράσης στο δυτικό Ειρηνικό, είτε να περιορίσουν το πεδίο δράσης των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στην Ευρώπη. Στη δεύτερη των περιπτώσεων, η ομπρέλα του ΝΑΤΟ θα καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.


Γιατί ο Πούτιν δεν επέλεξε την επίθεση στην Ουκρανία. 

Το γεγονός ότι ένας τρομερός επαγγελματίας όπως ο Breedlove δεν λέει τίποτα στην ομιλία του, έστω και επιγραμματικά, για την αποστολή των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, ως λύση για την αντιμετώπιση των Ρώσων, αποτελεί γεγονός υψίστης σοβαρότητας. Πρόκειται για αναγνώριση του γεγονότος ότι η Ρωσία διαθέτει πλέον μια στρατιωτική δύναμη πολύ καλά προετοιμασμένη, έτοιμη ανά πάσα στιγμή για μια πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση από αυτή στη Κριμαία, οπουδήποτε στην Ευρώπη. 
Από αυτή τη πραγματικότητα, το συμπέρασμα του Στρατηγού υπονοεί κάτι σαν: Σώζων εαυτώ σωθήτω! Αυτό σημαίνει, αναδιάταξη και αναδιάρθρωση του ισχύοντος συστήματος του ΝΑΤΟ με σκοπό να το μειώσει αυστηρά εντός των ορίων της «παλαιάς Ευρώπης», αφήνοντας το χέρι στον Πούτιν για σχεδόν όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εκτός από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. 


Ο Breedlove απέδειξε πέρα ​​από κάθε αμφιβολία, ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία λύση ούτε προέβη σε διεξοδική ανάλυση της κατάστασης για να μάθουμε: ποιος φταίει;

1. Μήπως ο ένοχος πρέπει να αναζητηθεί στη ρωσική οικονομία που ήταν σε θέση να παρέχει τεράστια κονδύλια για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας;
2. Ή μήπως είναι το γεγονός ότι η Ρωσία ενδιαφέρθηκε για την τόνωση της δημιουργικής νοημοσύνης μέσα στη τεχνική διανόηση της, σε αντίθεση με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου λείπουν απελπιστικά οι πραγματικές αξίες;
3. Και αν δεν φταίνε οι Ηνωμένες Πολιτείες, μήπως φταίνε οι όροι που επιβάλλονται επί των νέων κρατών μελών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, αναγκάζοντάς τα να εγκαταλείψουν την αποστολή άμυνας των εθνικών εδαφών, εκμηδενίζοντας τις τεχνικές μάχης υψηλής πολυπλοκότητας που προϋπήρχαν;
4. Και αν δεν φταίνε οι Ηνωμένες Πολιτείες, μήπως θα μπορούσε να είναι η υποχρέωση των νέων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη να αναδιαρθρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά ως στρατεύματα κατοχής σε αμερικανικές περιπέτειες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν;




Ο Βαλεντίνος Βασιλέσκου είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Ρουμανίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο Otopeni, διπλωματούχος της Στρατιωτικής Επιστήμης στην Ακαδημία Στρατιωτικών Σπουδών στο Βουκουρέστι από το 1992 



Μετάφραση ρουμανικά-γαλλικά, Avic

Réseau International

infognomonpolitics

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου