Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αλλάζουν τα πράγματα ! «Stop» από τους Ρώσους υπαλλήλους σε Γερμανό βουλευτή στα σύνορα

Αλλάζουν τα πράγματα ! «Stop» από τους Ρώσους υπαλλήλους σε Γερμανό βουλευτή στα σύνορα

Νομίζουμε ότι « σοβαρεύουν» τα πράγματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και πρόεδρος της Γερμανο-ουκρανικής κοινοβουλευτικής ομάδας, Karl-Georg Welman δήλωσε την Κυριακή ότι του απαγορεύθηκε ( κοινώς « έφαγε πόρτα») η είσοδος στη Ρωσία, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Σίγουρα στην λίστα των Ρώσων θα συμπεριλαμβάνεται και γνωστός » φιλλέλληνας» Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, και ο ΥΠΕΞ Φράνκ Σταινμάγερ ( ο οποίος, όπου σταθεί και βρεθεί κατηγορεί το Κρεμλίνο).!

«Σε απάντηση των περιοριστικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ρώσους αξιωματούχους , η Ρωσία «ετοίμασε» την δική της λίστα με Ευρωπαίους πολιτικούς , στους οποίους απαγορεύεται ρητώς να εισέλθουν ρωσικό έδαφος. Για την αποφυγή εκπλήξεων στα σύνορα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλύτερα είναι να ρωστήσουν το αν συμπεριλαμβάνεται το όνομα τους στην λίστα, πριν από το ταξίδι στη Ρωσία, μέσω της ρωσικής πρεσβείας ή προξενείου στην χώρα τους », τόνισε ρωσική διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο Velman πέταξε στο αεροδρόμιο Sheremetyevo την Κυριακή το βράδυ, αλλά οι Ρώσοι πολιτικοί υπάλληλοι του αρνήθηκαν την είσοδο χωρίς εξήγηση. Ο Βουλευτής πέρασε τη νύχτα στην αίθουσα αναμονής με τους επιβάτες υπό διαμετακόμιση, και την Δευτέρα το πρωί πέταξε πίσω στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανόν να συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο των απαγορευμένων ατόμων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε ως απάντηση σε μια παρόμοια «stop-list» των Βρυξελλών.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας , ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδο στην Ρωσία « ατόμων από τις χώρες που έχουν υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και για τον λόγο αυτόν έχουν συνταχθεί ειδικοί κατάλογοι πολιτών, οι οποίοι διεξάγουν αντι-ρωσική πολιτική για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, ή υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ή άλλης παράνομης δραστηριότητας», κατέληξε η ανακοίνωση .

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, καλό είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ, και πολλοί Έλληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και γενικώς αξιωματούχοι, και γενικώς » εμπλεκόμενοι» να «ρωτήσουν» πριν ξεκινήσουν για ταξίδι στην Μόσχα. Αλλάξαν τα πράγματα ….

Δεν έχουμε απλώς την αναβίωση του ψυχρού πολέμου αλλά μία από τις χειρότερες προς το παρόν μορφές του. Όλα αυτά δεν οδηγούν σίγουρα σε τίποτα θετικό.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου