Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η πραγματική Νέσι; Σε κοινή θέα ο σκελετός θαλάσσιου τέρατος 170 εκατ. ετών που βρέθηκε στη Σκωτία

Η πραγματική Νέσι; Σε κοινή θέα ο σκελετός θαλάσσιου τέρατος 170 εκατ. ετών που βρέθηκε στη Σκωτία


Χαρακτηρίζεται ως ένας εξαφανισμένος ιχθυόσαυρος

Ο απολιθωμένος σκελετός του ζώου που έμοιαζε με δελφίνι και ονομάστηκε «το τέρας του Στορ Λοχ» βρέθηκε το 1966 στο νησί του Skye από ένα ντόπιο διευθυντή σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας

Ένας γιγάντιος θηρευτής με εκατοντάδες δόντια που κυριαρχούσε στις θάλασσες πριν από 170 εκατ. χρόνια επιτέλους θα βρεθεί σε κοινή θέα από τους επιστήμονες, μισό αιώνα μετά την ανακάλυψή του.

Ο απολιθωμένος σκελετός του ζώου που έμοιαζε με δελφίνι και ονομάστηκε «το τέρας του Στορ Λοχ» βρέθηκε το 1966 στο νησί του Skye από ένα ντόπιο διευθυντή σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 30 χρόνια μετά την πρώτ εμφάνιση της πασίγνωστης Νέσι, του τέρατος του Λοχ Νες.

Το «δελφινοειδές» αρπακτικό χαρακτηρίζεται ως ένας εξαφανισμένος ιχθυόσαυρος, ενώ εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 4 μέτρων και ότι διέλυε τα θηράματά του με τα κωνικού σχήματος δόντια του. Ζούσε τρώγοντας ψάρια και καλαμάρια, ενώ φαίνεται ότι εξαφανίστηκε κατά την Κρητιδική περίοδο, αρκετά εκατομμύρια χρόνια πριν τους δεινόσαυρους που ζούσαν στην ξηρά.

Για 50 ακριβώς χρόνια, ο σκελετός του πλάσματος αυτού διατηρούνταν στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, ωστόσο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι είναι πλέον η στιγμή για το τέρας του Storr Loch να ξαναβγεί στο φως. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον πιο ολοκληρωμένο σκελετό ενός τόσο αρχαίου δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ στη Σκωτία.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου