Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

“Εχθρικό έδαφος” η Τουρκία για τις ΗΠΑ; Τι διαταγές έχουν οι Αμερικανοί που πάνε Τουρκία

“Εχθρικό έδαφος” η Τουρκία για τις ΗΠΑ; Τι διαταγές έχουν οι Αμερικανοί που πάνε Τουρκία


Η Τουρκία αντιμετωπίζεται περίπου ως εχθρικό έδαφος από τις ΗΠΑ,παρά τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης του καθεστώτος Ερντογάν από την Ουάσινγκτον.Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί θα μετατίθονται σε θέσεις που βρίσκονται στην Τουρκία μόνο για ένα χρόνο ο καθένας και απαγορεύεται πλέον αυτηρά να παίρνουν μαζ’ι τις οικογένειές τους! Αιτία αυτών των αποφάσεων είναι η κατάσταση ασφαλείας στην γειτονική Τουρκία κι όχι μόνο.

Χθες το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα της Τουρκίας εξέδωσε κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς με την οποία τους ενημέρωσε πως έχει λάβει σαφείς και αξιόπιστες πληροφορίες περί πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον ξενοδοχείων που ανήκουν σε αμερικανικές αλυσίδες στην πόλη.

«Προτρέπουμε τους πολίτες των ΗΠΑ στα Άδανα να επιδεικνύουν προσοχή όταν διαμένουν σε αυτά» τα ξενοδοχεία, αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προξενείου.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται τα ξενοδοχεία. Στα Άδανα πάντως λειτουργούν ξενοδοχεία των αλυσίδων Sheraton και Hilton.

Τα Άδανα της νοτιοανατολικής Τουρκίας απέχουν περίπου 16 χλμ. από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, την οποία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας. Από την ίδια βάση επιχειρούν αεροσκάφη της Τουρκίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καλέσει τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

militaire.gr

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου