Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Παγιδευμένος» στη Μοσούλη ο αρχηγός του ISIS – Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

«Παγιδευμένος» στη Μοσούλη ο αρχηγός του ISIS – Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες


Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, λέγεται ότι είναι «παγιδευμένος» μέσα στη Μοσούλη.

Ο διαβόητος τρομοκράτης και αυτοανακηρυγμένος «χαλίφης» κυκλοφόρησε στους δρόμους της Μοσούλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, για να συντονίσει ο ίδιος την καταστολή ταραχών στους δρόμους της ιρακινής μεγαλούπολης.

Την ίδια ώρα οι κουρδικές δυνάμεις του βόρειου Ιράκ, οι Πεσμεργκά, έχουν αποκλείσει την πόλη από τα βόρεια και ο ιρακινός στρατός από τα νότια.

Εάν πράγματι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι αποκλειστεί στη Μοσούλη και δεν καταφέρει να διαφύγει για μια ακόμη φορά από τους διώκτες του, αυξάνονται οι ελπίδες ότι οι συμμαχικές δυνάμεις ίσως καταφέρουν να τον σκοτώσουν και να βάλουν ένα τέλος στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Βεβαίως η Μοσούλη δεν είναι μια μικρή πόλη. Είχε πληθυσμό 2 εκ. ανθρώπων, πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Σε μια τέτοια μεγαλούπολη είναι εύκολο ένας άνδρας να μεταμφιεστεί και να χαθεί ή να διαφύγει από υπόγεια λαγούμια ή άλλες οδούς διαφυγής που σίγουρα είχε όλο τον καιρό μπροστά του να προετοιμάσει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μόνο με προδοσία μπορεί να εξολοθρευτεί ή από καθαρή τύχη.

tribune.gr

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου