Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι

Εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών

Όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έπειτα από ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών στην πολιορκούμενη αυτή περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγείας του Χαλεπίου.

«Αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες... αφήνοντάς τους να πεθάνουν», αναφέρει η ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Οι συνοικίες των ανταρτών σφυροκοπούνται με αμείωτη ένταση σήμερα, για πέμπτη συνεχή ημέρα, από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα από τα τελευταία νοσοκομεία της πόλης και τα σχολεία να μείνουν κλειστά, μεταδίδει το AFP.

«Οι άνθρωποι αποκοιμούνται υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών και ξυπνούν υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίo εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης.

Ιατρικές πηγές, κάτοικοι και αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι αναφέρουν ότι νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές και τις ρίψεις από ελικόπτερα βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά. Ορισμένες από τις βόμβες αυτές έπλητταν κατευθείαν τις εγκαταστάσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου