Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤ: Παρατείνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Δεκέμβριο του 2017 - Μειώνεται ο ELA

ΕΚΤ: Παρατείνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Δεκέμβριο του 2017 - Μειώνεται ο ELA


Την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ως το Δεκέμβριο του 2017 αποφάσισε πριν απο λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΚΤ θα επεκτείνει μετά τη λήξη του προγράμματος τον Μάρτιο του 2017, τις αγορές ομολόγων ως το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, μειώνοντας όμως το μηνιαίο όριο των αγορών στα 60 δισ. ευρω από 80 δισ. ευρω που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι μεχρι το Μάρτιο του 2017 το μηνιαίο όριο των αγορών ομολόγων θα παραμείνει στα 80 δισ.ευρω.

Μειώνεται κατά 200 εκατ. ευρω ο ELA

Tη μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 200 εκατ. ευρω απεφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ετσι το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνεται στα 50,7 δισ. ευρω (από 50,9 δισ. ευρω που ήταν ως σήμερα) μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2017.

Οπως επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος η μετά από αίτημα της μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου