Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Το θέαμα που προκάλεσαν οι βροχές στην Καλιφόρνια

Το θέαμα που προκάλεσαν οι βροχές στην Καλιφόρνια


Η πελώρια καταβόθρα της λίμνης Μπεριέσα έχει διάμετρο 22 μέτρα στο πιο φαρδύ σημείο της και μοιάζει με πελώριο χωνί

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε τον περασμένο μήνα η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, με ολόκληρες περιοχές να εκκενώνονται λόγω των πλημμυρών και την πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για προβλήματα που προκλήθηκαν σε σπίτια και σε δρόμους.

Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρία που αναμφίβολα υπέστησαν, οι κάτοικοι της κομητείας Νάπα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα, το οποίο είχαν αντικρίσει τελευταία φορά πριν από 11 χρόνια.

Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, η στάθμη της λίμνης Μπεριέσα ανέβηκε αρκετά εκατοστά, με αποτέλεσμα μέρος το νερό να αρχίσει να χύνεται με ορμή στην πελώρια καταβόθρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο φράγμα Μοντιτσέλο, στη νοτιοανατολική πλευρά της.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύστημα υπερχείλισης διαμέτρου 22 μέτρων και ύψους 61 μέτρων, το οποίο έχει σχήμα χωνιού (στενεύοντας στο κάτω μέρος στα 8,5 μέτρα).

Όταν το νερό της λίμνης ξεπερνά τα 135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αρχίζει να ρέει μέσα σε αυτό το πελώριο «χωνί» και να χύνεται σε έναν ποταμό αρκετά μέτρα μακριά.

Δείτε σε βίντεο την καταβόθρα εν δράσει




ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου