Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τσακαλώτος: Κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν από το νέο πακέτο

Τσακαλώτος: Κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν από το νέο πακέτο


Τη θέση ότι το πακέτο μέτρων θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που μετέβη στη Βουλή και μίλησε στην ολομέλεια «απαντώντας» έτσι στην κατηγορία της ΝΔ ότι κρύβεται.

«Είναι συγκινητικό που ανησυχείτε και σας έλειψα και θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΔ», απάντησε σκωπτικά ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας στο γιατί δεν έκανε δηλώσεις σημείωσε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης.

Όταν μιλά ο κύριος Τζανακόπουλος μιλά η κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Euro2day.gr.

Ο ΥΠΟΙΚ τοποθετήθηκε απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι θα επιβληθούν μέτρα 2-4-6 δισ. ευρώ επικαλούμενος τα όσα είπε ο επίτροπος Οικονομικών μετά το Eurogroup:

«Όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη Μοσκοβισί στο Eurogroup "net". Οταν περιμένει η αντιπολίτευση να πάρουμε μέτρα δισεκατομμυρίων ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι το πακέτο δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση».

«Αν υπάρχει, για παράδειγμα 1 δισ. μέτρων θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρων θετικών που θα επιστρέφουν χρήματα στην οικονομία», υποστήριξε.

Επικαλέστηκε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής του Eurogroup ότι θα πάμε σε ανακατατάξεις εντός που φορολογικού πακέτου και εντός του κοινωνικού πακέτου.

Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για μειωθούν όσο γίνεται οι χαμένοι, παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος.





Οπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών, ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα των τελευταίων μέτρων είναι σωστό. Το σημαντικό είναι να δούμε αν το σύστημα είναι δίκαιο.

Συμπλήρωσε ότι, παράλληλα, συζητάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να περιοριστεί η λιτότητα με προγράμματα απασχόλησης, θα συζητήσουμε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες πριν τη διαπραγμάτευση αλλά έχουν δοθεί οι βασικές παράμετροι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς.

Η στρατηγική της ΝΔ να βάλει όλα τα αυγά στο καλάθι ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση βγήκε λάθος, είπε το κυβερνητικό στέλεχος.

Δένδιας: «Πόσα ψέματα πρέπει να ακούσουμε;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας απάντησε από το βήμα της Βουλής στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με ένα άλλο ρητό του Μαρκ Τουέιν, με αφορμή την δήλωση του ΥΠΟΙΚ ότι «οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικές υπερβολικές».

«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και στο ψέμα; Ότι η γάτα έχει μόνο 9 ζωές. Πέστε μας αν έχετε την καλοσύνη. Πόσα, με συγχωρείτε για την έκφραση, δεν χαίρομαι να την χρησιμοποιώ. Πόσα ψέματα πρέπει να ακούσουμε. Πόσα; Από πότε και μέχρι πότε θα έρθει αυτό το τέλος;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Δένδιας σε Τσακαλώτο: Θα απαντήσω με το ρητό του Τουέιν για τη γάτα και το ψέμα

Στη δευτερολογία του, ο υπουργός απάντησε και στις κατηγορίες ότι δεν εξασφαλίστηκε στο Eurogroup η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.

«Το QE είναι απόφαση της ΕΚΤ. Δεν μπορεί να το παζαρέψει ή να το συζητήσει», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι είναι απόφαση μιας ανεξάρτητης τράπεζας που χαράσσει τη νομισματική πολιτική.




Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας ανακοίνωσε ότι ορίστηκε συνεδρίαση και ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για το Eurogroup την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών ορίστηκε, έπειτα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου