Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η Αλβανία του σήμερα! Πώς είναι η ζωή στη γειτονική χώρα 25 χρόνια μετά την μεγάλη κρίση;

Η Αλβανία του σήμερα! Πώς είναι η ζωή στη γειτονική χώρα 25 χρόνια μετά την μεγάλη κρίση;


Πριν από 25 χρόνια, το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία κατέρρευσε. Έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις, έγιναν εκλογές. Η ιστορία της Αλβανίας είναι ταραγμένη, βίαιη, γεμάτη φτώχεια. Πρόσφατα, φαινόταν πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος υπό την πρωθυπουργία του Edi Rama. Η πραγματικότητα όμως, ίσως και να είναι διαφορετική.





Οι υποδομές έχουν βελτιωθεί, το εμπόριο ναρκωτικών έχει περιοριστεί, η οικονομία, χωρίς να αναπτύσσεται αλματωδώς, παραμένει σταθερή. Η χώρα έμοιαζε να εκσυγχρονίζεται. Αλλά η κρίση μοιάζει να παραμονεύει στην γωνία. Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου ίσως αποτελέσουν το έναυσμα της κρίσης στην Αλβανία. Καθώς εξελίσσεται η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, το πολιτικό σύστημα είναι σε μόνιμο αναβρασμό.





Διαμαρτυρίες, σκληρή πολιτική σύγκρουση, αβεβαιότητα. Κάνοντας μια βόλτα στην αθέατη πλευρά τις Αλβανίας, μπορεί κανείς να καταλάβει την ουσία μιας χώρας στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Μιας χώρας που εξακολουθεί να αγωνίζεται με τα σημάδια του σκληρού παρελθόντος, αλλά ψάχνει διαρκώς για ελπίδα στο μέλλον.









 Vice.gr


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου