Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν με «πυρηνική θηλιά» θανάτου την Κίνα. 400 στρατιωτικές βάσεις, αεροσκάφη και πυρηνικά όπλα …

Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν με «πυρηνική θηλιά» θανάτου την Κίνα. 400 στρατιωτικές βάσεις, αεροσκάφη και πυρηνικά όπλα …


… κυκλώνουν την Β. Κορέα – Ο πύραυλος απέτυχε ελέω ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια «τέλεια θηλιά» 400 στρατιωτικών βάσεων γύρω από την Κίνα που σημαίνει ότι ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι «μια πραγματική δυνατότητα», ισχυρίζονται πολλοί γεωπολιτικοί και αμυντικοί αναλυτές.

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν έδωσε εντολή και μετακινούνται πύραυλοι cruise κοντά στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα σε λίαν επικίνδυνη κατάσταση.

ΗΠΑ και Κίνα πραγματοποιούν τεράστιες στρατιωτικές ασκήσεις , με την Κίνα όμως να ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι 1500 πύραυλοι στοχεύουν ήδη τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ιαπωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ συμφώνησε να συνεργαστεί με τον κινέζο ηγέτη Xi Jinping για να «λύσει το ζήτημα της Βόρειας Κορέας» σε μια άκρως σημαντική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα.




Παρόλα αυτά ενώ η Βόρεια Κορέα κινούμενη στην δική της λογική προσπάθησε να εκτοξεύσει ένα νέο τύπου βαλλιστικό πύραυλο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η εκτόξευση στην ανατολική ακτή της χώρας δεν ευοδώθηκε με επιτυχία σε καμία περίπτωση.

«Ο πύραυλος ανατινάχθηκε πάνω από το λιμάνι της πόλης Sinpo «σχεδόν αμέσως«, είπε ο Αμερικανικός διοικητής του Ειρηνικού, αφήνοντας τον τρελό Kim να τρέμει με αμηχανία.

Αλλά όμως δυτικοί εμπειρογνώμονες έχουν πλέον πειστεί και με «στοιχεία» ότι η αμερικανική κυβέρνηση Του Ν.Τραμπ πραγματικά έκανε χρήση αντίμετρων επηρεάζοντας την τροχιά του πυραύλου και προκαλώντας την αποτυχία.

Ο πρώην Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Sir Malcolm Rifkind τόνισε ότι υπάρχει μια «ισχυρή πεποίθηση» ότι οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία μεθόδους στον κυβερνοχώρο σε τέτοιου είδους δοκιμές και πολύ πριν.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Απέτυχε όχι επειδή το σύστημα δεν είναι αρκετά ικανό για να το λειτουργήσει, αλλά διότι υπήρξε μια πολύ ισχυρή πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ μέσω μεθόδων του κυβερνοχώρου διέκοψαν αυτού του είδους την δοκιμή κάνοντάς την να παταγωδώς ».

Ο Sir Malcom, ο οποίος υπηρέτησε ως ΥΠΑΜ από το 1995 έως το 1997, προειδοποίησε ότι παρά την αποτυχημένη εκτόξευση, η Βόρεια Κορέα παραμένει μια σοβαρή πυρηνική απειλή για τις ΗΠΑ.

Με τις σχέσεις όμως μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να είναι εύθραυστες, η εκτόξευση ενός πυραύλου ή η διενέργεια μιας κοινής στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά των ΗΠΑ με τον στρατό της Ταϊλάνδης θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι χειροτερεύει τα πράγματα, ειδικά όταν ο επικεφαλής σύμβουλος του Τραμπ Steve Bannon, πιστεύει ότι η Αμερική και η Κίνα θα βρίσκονται σε πόλεμο μέσα σε πολύ λίγα χρόνια.

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος John Pilger κατέδειξε την έκταση της τεράστιας στρατιωτικής συγκέντρωσης των ΗΠΑ στο νέο ντοκιμαντέρ του The Coming War για την Κίνα.



Στην ταινία μικρού μήκους ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει 400 βάσεις με πυραύλους Cruise , ναυτικές ομάδες μάχης, βομβαρδιστικά αεροσκάφη με πυρηνικά και drones, τα οποία όλα απειλούν το Πεκίνο.

Η αμερικανική στρατιωτική επέκταση στον Ειρηνικό έχει δημιουργήσει μια «θηλιά» γύρω από την Κίνα, την οποία ο Λευκός Οίκος θεωρεί ως τον «τέλειο εχθρό».

Πολλές από αυτές τις βάσεις βρίσκονται στην «πόρτα» της Κίνας, εξοπλισμένες με πυραύλους, ναυτικές ομάδες μάχης, πυρηνικά βομβαρδιστικά, αεροσκάφη.

Τα ναυτικά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ περιπολούν λίγο έξω από τα κινεζικά νερά και όλα αυτά εξοργίζουν ένα αρχαίο λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την αποκαλούμενη «πολιτισμένη» Δύση.

Μιλώντας πριν την ταινία, ο Pilger δήλωσε ότι ήθελε να «βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ένα κρίσιμο θέμα που δεν έχει αναδειχθεί στην σωστή διάσταση του .

Ο ίδιος τόνισε : « Κατονομάζω την όλη κατάσταση ως κρίσιμη, γιατί μια παράξενη και επικίνδυνη ατμόσφαιρα χωρίζει σήμερα τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες από μια χώρα που σχεδόν σίγουρα θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, η Κίνα».

«Τα τελευταία χρόνια, οι προκλήσεις, οι απειλές, οι αντιφάσεις και η σύγχυση έχουν προκαλέσει ένα είδος δυσπιστίας που κάνουν τον πόλεμο από παρανόηση ή από λάθος ή ατύχημα μια…..πραγματική δυνατότητα. Και οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι πυρηνικά οπλισμένες χώρες», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι Κίνα και ΗΠΑ έφτασαν στα πρόθυρα ενός πολέμου στις 12 Ιουλίου όταν το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας υφάλων και ατόλων στη Νότια Σινική Θάλασσα έκρινε ότι η Κίνα δεν έχει «ιστορικά δικαιώματα» επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, δίνοντας δίκιο στη Μανίλα στην απόφασή της επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στην περιοχή.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμιά νομική βάση ώστε η Κίνα να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα επί των πόρων στις θαλάσσιες ζώνες εντός της “γραμμής με τις 9 παύλες” (Nine Dash Line)», είχε ανακοινώσει τότε το Δικαστήριο.

Η Κίνα «είδε» τα δύο Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα ως ένδειξη ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να επιτεθούν. Σκοπός ήταν να γίνει επίδειξη ισχύος τη στιγμή που συνεδρίαζε το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης.

Κινεζικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα των πάρα πολύ τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας , οι οποίες άνετα θα οδηγούσαν σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Με την χρήση υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους τονίζουν θα μπορούσε να προκληθεί ο θάνατος πέντε εκατομμυρίων έως 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και το Σαν Ντιέγκο εφόσον αναγνωριστούν ως πιθανοί στόχοι και χτυπηθούν από κινεζικούς βαλλιστικούς πυραύλους θα εξαφανιστούν από το χάρτη εντελώς .

Εάν όλα αυτά φαντάζουν τρελά και ακατανόητα η ουσία είναι παρακάτω.



Ο γνωστός «ιέρακας» της νέας τάξης πραγμάτων και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, έδωσε τις «κατευθύνσεις του» εκ νέου στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σαμποτάρουν πάση θυσία την στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας που αποτελεί απειλή τόσο για την Ρωσία όσο και για τις ΗΠΑ .

Ο Κίσινγκερ, «ένας παλιός, αδίστακτος πολεμιστής», σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Τραμπ και την Ρωσία προκειμένου καταστρέψει την στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, αναφέρει ο Paul Craig Roberts.

Η ενίσχυση της αμυντικής ισχύος της Κίνας οφείλεται στην αμερικανική πρόκληση στην Νότια Θάλασσα της Κίνας, η οποία αποτελεί περιοχή πολλών και μεγάλων συμφερόντων των ΗΠΑ. Η Κίνα δεν είχε σχέδια για να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σίγουρα δεν είναι Ρωσία.

Ο Κίσινγκερ γνωρίζει ότι υπάρχει μια φιλο-αμερικανική ελίτ στη Ρωσία που εργάζεται για τη δημιουργία και την ανάδειξη της «κινεζικής απειλής», η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Δύση.

Αν αυτή η στρατηγική έβαινε καλώς, η δύναμη της Ρωσίας θα κατέρρεε, όπως ακριβώς οι δυνάμεις κάθε χώρας η οποία συνεργάζονταν με τις ΗΠΑ.

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου του Πούτιν, ένας δημοσιογράφος με το όνομα Marat Sagadatov ρώτησε αν η Ρωσία αποτελεί ήδη παγκόσμια υπερδύναμη.

Η απάντηση του Πούτιν ήταν:

«Η οικονομία, η βιομηχανία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι οργανισμοί μας συχνά ακολουθούν τους κανόνες που καθορίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τους συμβούλους μας. Δεν είναι καιρός όμως για την εισαγωγή ξένων συμβούλων και για την αμυντική δραστηριότητα;».

Κάθε Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει ότι το να είσαι μέρος της Δύσης σημαίνει να ζεις με τους κανόνες της Ουάσιγκτον. Η μόνη χώρα της Δυτικής συμμαχίας που έχει ανεξάρτητη οικονομική και διεθνή πολιτική είναι ακριβώς οι Ηνωμένες Πολιτείες.



Όμορφος κόσμος γεμάτος ίντριγκες και άνομα σχέδια που δεν υλοποιούνται μέχρι το τέλος ποτέ, διότι πάντα κάτι συμβαίνει και αλλάζουν όλα.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου