Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επανέρχεται το ΔΝΤ | Θέλουμε λύση και για το χρέος...

Επανέρχεται το ΔΝΤ | Θέλουμε λύση και για το χρέος...


Λίγο μετά τα “χαρμόσυνα νέα” από την Μάλτα το ΔΝΤ επανέρχεται με μια λιτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τζέρι Ράις, ο οποίος θέλησε να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι μετά την συμφωνία για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι συζητήσεις ώστε να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι εγγυήσεις που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο!  


Όπως εξήγησε – για μια ακόμη φορά – αυτό αποτελεί, μεταξύ άλλον, ένας σημαντικός παράγοντας προτού παρουσιαστεί το πρόγραμμα συνολικά στο δ.σ του Ταμείου.

Ωστόσο, ο κ. Ράις διέκρινε πράγματι πρόοδο επισημαίνοντας όμως για κάποια θέματα που εκκρεμούν. Στην ανακοίνωσή του κ. Ράις τονίζεται ότι:

«Υπήρξε σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Μία σειρά θεμάτων, όμως, παραμένουν. Αλλά βρισκόμαστε στο σημείο όπου πιστεύουμε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τα θέματα που έχουν απομείνει κατά τη διάρκεια της επόμενης αποστολής στην Αθήνα.

Μετά τη συμφωνία για τις εν λόγω πολιτικές θα πρέπει να ακολουθήσουν συζητήσεις με τις χώρες της Ευρωζώνης ώστε να εξασφαλιστεί ικανοποιητική βοήθεια σε ό,τι αφορά την πιστωτική στρατηγική που θα επιφέρει τη βιωσιμότητα του χρέους, πριν το πρόγραμμα παρουσιαστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ»

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου