Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συρία: τουρκική κατοχή και ισχυρισμοί για χημική επίθεση»

Συρία: τουρκική κατοχή και ισχυρισμοί για χημική επίθεση»


Ο τίτλος από το δημοσίευμα
Μόσχα.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ δέχθηκε διπλή επίθεση. Από μία πλευρά- όπως υποστηρίζει ο Σύρος πρέσβης στη Ρωσία Ριγιάντ Χαντάντ, η Τουρκία μονομερώς μετέφερε τα σύνορά του κράτους της, βαθιά στη Συρία μέχρι τον Αφρίν ποταμό και την επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Χαντάντ έχουν καταληφθεί οι περιοχές Κουρμπάτ και Άτμα κοντά στο Κεσάμπ και ο τουρκικός στρατός ελέγχει πολλά χωριά. Κατέλαβαν, επίσης και το ύψωμα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Αφρίν.

Από την άλλη, η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν για ακόμη μια φορά τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ήδη, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο σχετικού ψηφίσματος και η επανεξέτασή του θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου (σήμερα).

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Ασπίδα του Ευφράτη» στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Σε δήλωσή του, το τουρκικό εθνικό συμβούλιο ασφαλείας αναφέρει:

«Η επιχείρηση που ξεκίνησε με στόχο τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, για την πρόληψη της απειλής από το Daesh και τον επαναπατρισμό των προσφύγων στη Συρία, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία».

Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση κόπηκε εξ ανάγκης λόγω πολλών εμποδίων.

Η Άγκυρα δεν θέλει να επιτεθεί στη Ράκα βρισκόμενη σε πλήρη αντίθεση με τους Κούρδους και τους μετριοπαθείς Άραβες αντάρτες που αποτελούν τις λεγόμενες « δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας».

Είναι αλήθεια, ότι η Ουάσιγκτον είναι ανένδοτη στη βοήθεια των Κούρδων. Ειδικές Δυνάμεις και Αμερικανοί πεζοναύτες άρχισαν να έχουν στενή επαφή με τις κουρδικές «Μονάδες Λαϊκής Προστασίας» (YPG). Μαζί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε φράγμα του ποταμού Ευφράτη κοντά στην πόλη Τάμπκα.

«Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε την Τουρκία να καταλάβει νέες περιοχές. Πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα έχει κατακτήσει τη βόρεια Συρία και η διοίκηση των ΗΠΑ συμμερίζεται την άποψή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «δημοκρατικών δυνάμεων» στο χωρό Ταλάλ.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί φέρεται να υποσχέθηκαν αυτονομία στους Κούρδους, σημειώνει το Ria Novosti.

echedoros-a.gr


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου