Κυριακή 23 Απριλίου 2017

LIVE: Η Λεπέν προηγείται του Μακρόν στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

LIVE: Η Λεπέν προηγείται του Μακρόν στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, με καταμετρημένες περίπου 20.000.000 ψήφους, η Μαρίν Λεπέν προηγείται με ποσοστό 24,38%, ο Μανουέλ Μακρόν έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22,19%, ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Φρανσουά Φιγιόν με 19,63%, ενώ τέταρτος είναι ο Ζ.Λ. Μελανσόν με 18,09%.


Τα exit polls

O κεντρώος υποψήφιος Μανουέλ Μακρόν λαμβάνει 23,7%, και η Μαρίν Λεπέν με 21,7% θα μονομαχήσουν στον β' γύρο για τη γαλλική προεδρία σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση που μετέδωσε η γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop .

Όπως μετέδωσε το δίκτυο TF1 επικαλούμενο δημοσκόπηση του KANTAR SOFRES Μακρόν και Λεπέν είναι ισόπαλοι στο 23%.



Σοσιαλιστές και συντηρητικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές Γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.


Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Μαρίν Λεπέν: Θέμα αυτών των εκλογών είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι το κεντρικό θέμα αυτών των εκλογών είναι η «άγρια παγκοσμιοποίηση» και κάλεσε όλους τους πατριώτες να την υποστηρίξουν.

Ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί ο γαλλικός λαός από τις αλαζονικές ελίτ, πρόσθεσε.



Υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν θα ψηφίσει και o Φρανσουά Φιγιόν



«Παραμένετε ενωμένοι» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, «μην διασκορπίζεστε και μείνετε αποφασιστικοί, πιστέψτε με η Γαλλία έχει ανάγκη τη δύναμή σας.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας. Δεν σας το λέω με ελαφριά καρδιά αλλά η αποχή δεν είναι στα γονίδιά μου, κυρίως όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει την εξουσία. Το κόμμα αυτό το Εθνικό Μέτωπο, που ιδρύθηκε από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, είναι γνωστό για την βία και έλλειψη ανοχής. Το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία.

Σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ψηφίσουμε κατά της ακροδεξιάς, θα ψηφίσω επομένως για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους οπαδούς.

«Εκτιμώ ότι είναι υποχρέωσή μου να σας το πω με ειλικρίνεια ότι ανήκει πλέον σε εσάς να αποφασίσετε με τη συνείδηση σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και για τα παιδιά σας», κατέληξε.

Ο Αμόν στηρίζει Μακρόν

Από το εκλογικό του κέντρο στο Παρίσι, ο Μπενουά Αμόν , αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν Μακρόν «παρότι δεν ανήκει στην αριστερά και δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει αύριο» Πρόσθεσε ότι με όλες τις δυνάμεις θα πρέπει να νικηθεί το Εθνικό Μέτωπο.

«Η σημερινή ήττα είναι ένα βαθύ τραύμα» αναγνώρισε. «Μετράω την ιστορική τιμωρία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι μόνο μια βαθιά πολιτική ήττα, αλλά και μια ηθική ήττα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την αριστερά. (...) Είμαι περήφανος για την καμπάνια που έκανα δίνοντας τη θέση που αξίζει στην νεολαία της χώρας.

Η αριστερά δεν είναι νεκρή, ξέρω ότι δεν περιμένετε την αναδιοργάνωση του κόμματος με την επανασύνθεση του παλαιού πολιτικού κόσμου μιας 5ης Δημοκρατίας εξουθενωμένης. Περιμένετε μια αναγέννηση που σήμερα είναι οδυνηρή αύριο θα είναι γόνιμη.

Ο Ολάντ συνεχάρη τον Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - LIVE




ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου