Τρίτη 18 Απριλίου 2017

The Walking Dead… Ο Ερντογάν έδειξε ότι φοβάται (την αρχή του τέλους)…

The Walking Dead… Ο Ερντογάν έδειξε ότι φοβάται (την αρχή του τέλους)…


2 ΑΡΘΡΑ

Η εικόνα του μιλούσε από μόνη της. Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σχετικά αργά για να μιλήσει στον τουρκικό λαό και να προχωρήσει σε αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Και για έναν ηγέτη που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν σε ακραίους πανηγυρισμούς και παθιασμένη σχέση με την κοινωνία που τον εμπιστευόταν και τον λάτρευε, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική.

Ένας Ερντογάν με χαμηλούς τόνους, κακή διάθεση, και μάλλον.. αγχωμένος για το μέλλον. Προσπάθησε φυσικά να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας. Να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης της απόλυτης ηγεμονίας του. Δεν δείχνει ωστόσο να τα καταφέρνει.

Αντιθέτως, μέσα από το μήνυμα… περίπου συναίνεσης που έστειλε, έδειξε ότι φοβάται την… αρχή του τέλους. Για τον ίδιο, φυσικά.

Ζωντανός νεκρός. Η αλλιώς… the walking dead.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

ysterografa

Καλεντερίδης: Γιατί είναι βαριά ήττα του Ερντογάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Του Σάββα Καλεντερίδη.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί μια βαριά και σοβαρή ήττα για τον ίδιο τον Ερντογάν και μένει να δούμε αν την επόμενη μέρα αποτελέσει αιτία να ξεκινήσει το «γαϊτανάκι» της αμφισβήτησής του στο Κόμμα Διακιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αποτελεί λοιπόν ήττα για τους εξής λόγους:

Τα τρία κόμματα που δήλωσαν ότι στηρίζουν φανερά το «Ναι», ΑΚΡ, ΜΗΡ και ΒΒΡ, στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 2015 είχαν πάρει ποσοστό που άγγιζε το 65%. Έχασε την Κωνσταντινούπολη, όπου το μέτωπο το «Ναι» είχε πάρει 57.7% και τώρα έπεσε κάτω από 50%, με το «Όχι» να υπερισχύει.

Έχασε όλους του νομούς της Θράκης, όλους τους παράλιους νομούς του Αιγαίο και όλους του παράλιους νομούς της ανατολικής Μεσογείου. Έχασε δύο παράλιους νομούς του Ευξείνου Πόντου, Ζογκουλντάκ, Άρτβιν, Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Έχασε σχεδόν όλους τους νομούς που κατοικούνται από Κούρδους. Και όλα αυτά αν αναλογιστεί κανείς ότι:

Είναι σε ισχύ ο νόμος περί Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης.

Είχε όλα τα μέσα του κράτους και της κυβέρνησης στα χέρια του και τα χρησιμοποίησε υπέρ του «Ναι».

Υπάρχουν καταγγελίες για νοθεία και μάλιστα εκτεταμένη.

Δαπάνησε απίστευτα χρήματα που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Είχε καταμετρημένο το 75% όλων των τύπων των ΜΜΕ με το μέρος του.

Με βάση όλα αυτά, ο Ερντογάν φορτώνεται την πρώτη πολιτική ήττα στην πολιτική του ιστορία, με τους αντιπάλους του στο ΑΚΡ να παραμονεύουν.

Δεν είναι τυχαίο που οι Γκιούλ, Νταβούτογλου και Αρίντς δεν πήραν θέση και δεν συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία. Είναι προφανές ότι τον περίμεναν στη γωνία.

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις μας και φυσικά θα επανέλθουμε.

Pontos-news


ΠΗΓΗ  ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου